Ομόλογα: Υποχωρούν οι αποδόσεις σε Ελλάδα και Ιταλία

MarketNews

Ομόλογα: Υποχωρούν οι αποδόσεις σε Ελλάδα και Ιταλία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed στις ΗΠΑ και ενώ η πολιτική κρίση στην Ιταλία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η Γερμανία εξέδωσε σήμερα το πρώτο 30ετές ομόλογο με μηδενικό κουπόνι στην ιστορία της και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,11%.

Στην Ευρώπη, κατά 2,75% στο -0,674% ενισχύεται τούτη την ώρα η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund, ενώ μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στους 30ετείς τίτλους της χώρας με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο -0,155%.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις ομολόγων στην Ελλάδα και την Ιταλία. Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί κατά 0,25% στο -0,671%, ενώ κατά 1,04% υποχωρεί αυτή την ώρα και η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου εν μέσω προσδοκιών ότι το πολιτικό αδιέξοδο θα επιλυθεί σύντομα.