Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα και της σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η Τρίτη 27 Αυγούστου.

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αναμένεται σήμερα να ενημερώσει για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι βάσεις, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, results.it.minedu.gov.gr, με μερικά κλικ.

α) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) πληκτρολογώντας τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Oι εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναλυτών κάνουν λόγο για καθολική πτώση των φετινών βάσεων που σε ορισμένες σχολές και τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων θα αγγίξει τα 200-300 μόρια, ενώ για τα περιφερειακά Ιδρύματα οι υπολογισμοί συγκλίνουν σε “καθίζηση” βάσεων με απώλειες άνω των 1.000 μορίων.

Γρίφος ακόμα και για τους πιο δυνατούς λύτες παραμένει η κίνηση των βάσεων στα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν ιδρυθεί και θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από τον Οκτώβρη του 2019. Αν και σε αρκετά, το αντικείμενο σπουδών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και οικείο στους υποψηφίους (για παράδειγμα Ψυχολογία, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά και πολυτεχνικά τμήματα), η διασπορά τους σε επαρχιακές πόλεις πολύ πιθανόν να έχει αποτρέψει τους υποψηφίους από το να τα επιλέξουν, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν χαμηλές βάσεις εισαγωγής.

Facebook Comments