Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα. Παραμένουν ωστόσο δυνάμεις στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων που είχε διακοπεί το μεσημέρι διεξάγεται κανονικά σε όλους τους δρόμους.

Νωρίτερα:

«Καλύτερη εικόνα» παρουσιάζει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Λαγονήσι, του δήμου Σαρωνικού, στην Αττική.

Είναι πλέον σε ύφεση, γι αυτό κι έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία στο τμήμα της Αθηνών-Σουνίου, που νωρίτερα είχε κλείσει. Προληπτικά, είχαν εκκενώσει τα σπίτια τους και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Στην Ηλεία, ένας 58χρονος έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από τους καπνούς, όταν βρέθηκε κοντά σε δασική πυρκαγιά.

Νωρίτερα:

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Λαγονήσι στο ύψος του Grand Resort. Οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και επί τόπου σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

 

εν υπαίθρω στην περιοχή της Σαρωνίδας, στην Αττική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 , 12 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

 

Ο δήμαρχος της περιοχής Πέτρος Φιλίππου έκανε έκκλησε σε κατοίκους στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Λίγο αργότερα, με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μ.μ., η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.   

 

Facebook Comments