Τη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποίο συμμεείχε ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιανης Βαρουφάκης, ελπίζοντας μάλιστα ο κ. Σουρνάρας να την…ηχογράφησε.

«Ελπίζω ο κ. Σταϊκούρας να ηχογράφησε αυτά που έγιναν σήμερα στο Eurogroup. Γιατί αλλιώς πώς θα μπορέσει να απαντήσει στον πρωθυπουργό όταν τον ρωτήσει τι ακριβώς είπες εκ μέρους μου εκ μέρους της κυβέρνησης; είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ήταν δική του πρωτοβουλία ή οδηγία, το να ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup, καθώς και αν διαψεύδει διαλόγους που αναφέρονται στο βιβλίο “Τελευταία Μπλόφα”, το οποίο, όπως και το δικό του, καταγράφει τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: “Όλοι πρέπει να καταγράφουν, όσο το Eurogroup δεν καταγράφει τα πρακτικά έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και να ελέγχουν όλους εμάς. Έκανα το καθήκον μου κι έκανα κάτι νόμιμο, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου ο δημόσιος λειτουργός έχει υποχρέωση να καταγράφει συζητήσεις σε φόρα που συμμετέχει με την ιδιότητά του ως δημόσιος λειτουργός […] Δε μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να καταγράψω. Όταν βγήκα από το πρώτο eurogroup ζήτησα από τη γραμματεία να μας δώσουν τα πρακτικά. Δέκα ώρες συνεδρίαση ήταν, πώς θα απαντούσα στις ερωτήσεις των βουλευτών, του υπουργικού συμβουλίου για το τι ειπώθηκε μέσα, όταν δεν κρατούνταν πρακτικά. Τότε προφανώς άρχισα να καταγράφω […] όποιος υπουργός Οικονομικών δεν καταγράφει, εν τη απουσία πρακτικών, τις συνομιλίες ουσιαστικά παραβιάζει το καθήκον του. Όλοι το κάνουν και ελπίζω να μην το ξέχασε σήμερα και ο κ. Σταικούρας”.

Facebook Comments