Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στην ΔΕΘ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι «έχει βαθιά άγνοια για την οικονομία», και προσέθεσε ότι είναι ο πρωθυπουργός «που την κατέστρεψε ρίχνοντας το βάρος στους πολίτες».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση OPEN Beyond και απαντώντας στα περί “δανειοδότησης του Ελληνικού” που ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα έπρεπε να γνωρίζει ότι «η δανειοδότηση των επιχειρήσεων δεν είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά των τραπεζών. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ξεμπλοκάρουμε την επένδυση. Ο κ. Τσίπρας για 4,5 χρόνια δεν είχε κάνει τίποτε, εμείς ήδη βγάλαμε τις υπουργικές αποφάσεις και το έργο θα προχωρήσει. Το Ελληνικό θα είναι επένδυση συνολικά 8 δισ. όπου θα απασχοληθούν 70.000 εργαζόμενοι. Ποιός δεν το θέλει;».

Στο θέμα των ΕΛΠΕ και της κριτικής που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει πώληση ποσοστού ο κ. Πέτσας επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας μιλούσε για πώληση 51% των ΕΛΠΕ, αλλά δεν έκανε τίποτε. Τι διαφορετικό έλεγε από εμάς; Αυτά είναι συνθήματα,. Εμείς πιστεύουμε στις ιδιωτικοποιήσει για να μπουν νέα κεφάλαια στην επιχείρηση και θα προχωρήσουμε».

Facebook Comments