ΔΝΤ: Στο 0,25% «βλέπει» την ανάπτυξη στην Τουρκία

MarketNews

ΔΝΤ: Στο 0,25% «βλέπει» την ανάπτυξη στην Τουρκία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε σημαντική αναβάθμιση της πρόβλεψής του για την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας φέτος προέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ετήσια επίσκεψή του στην Τουρκία, το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2019, από -2,5% σε +0,25%.

Το ΔΝΤ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως «η ανάπτυξη έχει ανακάμψει, με τη βοήθεια των μέτρων τόνωσης και των ευνοϊκών συνθηκών στην αγορά, μετά την απότομη υποτίμηση της λίρας και την ύφεση που σημειώθηκε στα τέλη του 2018», ενώ χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτη προσαρμογή» την ανάκαμψη της λίρας και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ωστόσο, προειδοποιεί πως «η τρέχουσα ηρεμία φαίνεται εύθραυστη», επικαλούμενο τις ανησυχίες για τα «κόκκινα» εταιρικά δάνεια, τα χαμηλά αποθέματα ξένου συναλλάγματος και την μεγάλη εξάρτηση της χώρας από την ξένη χρηματοδότηση, καθώς και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα.