Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΟΛΜΕ

MarketNews

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Αποδεκτή αναμένεται να γίνει από τις ΕΛΜΕ η εισήγηση απο ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για ανασστολή της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών. Μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι υποχωρούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς η υπεράσπιση της απεργίας θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τα φύλλα πορείας και, ενδεχομένως, μία χαοτική κατάσταση.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος νωρίτερα είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση προχώρησαν σε μία επιβεβλημένη απόφαση, για να διαφυλάξουν την προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στην πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους. Ύψιστο καθήκον όλων είναι η δημιουργία κλίματος ηρεμίας για την ολοκλήρωση της κοπιώδους προσπάθειας των παιδιών.

Τώρα προέχει η άσκηση του καθήκοντος και η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυτό άλλωστε επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς».