Η ασιατική συνεδρίαση επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το αμερικανικό νόμισμα.

Αυτό που εξακολουθεί να έχει ενδιαφέρον είναι η πολύ σοβαρή αδυναμία την οποία παρουσιάζουν τα commodity currencies με αυτό που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον να είναι το δολάριο Αυστραλίας. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ως ένα από τα ακριβότερα νομίσματα, οι πιέσεις είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερες.

Πλέον, δεν υπάρχει καμία απολύτως συσχέτιση με τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 και οι επενδυτές έχουν γίνει εξαιρετικά αρνητικοί απέναντι στο νόμισμα. Η πτώση του AUD δείχνει πολλά. Δείχνει όχι μόνο την διάθεση αποστροφής στον κίνδυνο, αλλά πιθανόν δείχνει και το τέλος μιας πολυετούς ανοδικής τάσης για την αγορά εμπορευμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, οι διακυμάνσεις που θα υπάρξουν στην αγορά εμπορευμάτων θα είναι μεγάλες.

Πλέον τα φώτα φαίνεται ότι θα μετακινηθούν προς τις οικονομίες που μέχρι τώρα ευνοούνταν από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με χώρες οι οποίες έχουν σημαντική συσχέτιση με τα εμπορεύματα. Ήδη η ισοτιμία AUD/USD βρίσκεται σε δοκιμασία του ΚΜΟ 200 εβδομάδων στα 0,9825 και σε χαμηλά 11 μηνών.

Όσον αφορά το οικονομικό ημερολόγιο, ο πληθωρισμός σε Ευρώπη και Αμερική, αποτελούν τη σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Facebook Comments