Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία», μετέδωσε το Al-Mayadeen επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

Κουρδικά ΜΜΕ, ωστόσο, διέψευσαν τις αναφορές για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία.

Το SDF δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από τα σύνορα με την Τουρκία στη βόρεια Συρία, κατά παράβαση συμφωνιών με τους Κούρδους συμμάχους τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν εδάφη στη βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία προτίθεται να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων.

air force bombed a convoy bringing support to via the Semalka border crossing that links to Iraq.

Embedded video

 

 · 

11h

 

Turkish airstrike targeted a Kurdish position in north-east : reports

Επιβεβαιώνουν τουρκικά ΜΜΕ

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει η τουρκική Daily Sabah: «Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε να βομβαρδίζει τρομοκράτες που συνδέονται με το PKK στην πόλη al-Malikiyah στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με τοπικές πηγές.


Το τουρκικό πυροβολικό ξεκίνησε να βομβαρδίζει θέσεις του YPG στις γύρω περιοχές της πόλης Malikiyah, που βρίσκεται ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά το αίτημα που υπέβαλλε ο Τούρκος πρόεδρος στο Κοινοβούλιο για την επέκταση του δικαιώματος της Τουρκίας να διεξάγει διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα βόρεια του Ιράκ και της Συρίας για έναν ακόμη χρόνο.

Το αίτημα, που κατατέθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν, έδινε στον τουρκικό στρατό το δικαίωμα να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 30 Οκτωβρίου του 2018 έως και τις 30 Οκτωβρίου του 2019».

Facebook Comments