Κανένα νόημα και αξία δεν έχει το κοινό ανακοινωθέν της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που εκδόθηκε στις 8 Οκτωβρίου, υποστηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας ότι περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την οριοθέτηση θαλάσσιων αρμοδιοτήτων με όλες τις χώρες της περιοχής εκτός της “ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου”, όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως σε αυτή την περίπτωση οι συνομιλίες επί του θέματος πρέπει να γίνονται μεταξύ “ε/κ διοίκησης”, κατά την έκφρασή του, και Τ/κ.

Για τις αναφορές στο κοινό ανακοινωθέν της τριμερούς στο Συριακό, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι είναι αβάσιμες και διαστρεβλωμένες και τις απορρίπτει.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “δεν έχει κανένα νόημα και αξία η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τριμερή που πραγματοποίησαν Αίγυπτος, Ελλάδα και ‘ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ στις 8 Οκτωβρίου στο Κάιρο και η οποία περιέχει αβάσιμους ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας”.

Facebook Comments