Η Ελλάδα καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία

MarketNews

Η Ελλάδα καταδικάζει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία, αναφέρει ότι «η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους και την καλεί να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία».

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «επιχειρήσεις που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης.

Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.

Επιπλέον, η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία.  Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα».

Να σημειωθεί, ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δίστασε σήμερα να απειλήσει την ΕΕ, ότι αν χαρακτηρίσει την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία ως παράνομη, θα ανοίξει τα σύνορα και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη, με 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφος της.