Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο «έρχεται όπως λέει η έκθεση της ΤτΕ, να προσθέσει στην ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ το χρόνο, για την επόμενη δεκαετία», τόνισε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ. ανέφερε πως «μπορείτε να είστε περήφανοι».

«Από αυτό το νομοσχέδιο κόσμος θα βρει δουλειά. Επιχειρήσεις θα στηθούν και θα ιδρυθούν. Θα γίνει τζίρος και θα βγουν κέρδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «προφανώς και μια κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που της ζητάει η αγορά. Αυτό συμβαίνει στον καπιταλιστικό κόσμο και η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα στην καπιταλιστική οικονομία».

Στις επιτροπές της Βουλής που συζητούν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έσπευσε να υπογραμμίσει ότι το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει τη ζωή των επενδυτών και των επιχειρηματιών ευκολότερη.

«Στόχος είναι προσελκύσουμε τις επενδύσεις. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε αν πούμε σε έναν επενδυτή να έρθει στην Ελλάδα, για να του κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη. Θα τον προσελκύσουμε όταν του δείξουμε ότι θα σεβαστούμε και το χρήμα και το χρόνο του», είπε ο κ. Γεωργιάδης που πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σχολίασε για την εισήγηση του Νίκου Παππά (ΣΥΡΙΖΑ) ότι προσήλθε «αδιάβαστος» στη Βουλή και είπε «ανοησίες» διότι «δεν γνώριζε ούτε αυτά που υπέγραφε ως υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση, διατάξεις δηλαδή, που σήμερα κατήγγειλε ως μέρος του νέου νομοσχεδίου».

«Ο κ. Παππάς μας είπε ότι εμείς καταπατάμε εργασιακούς και περιβαλλοντικούς νόμους. Όποιος στοιχειωδώς όμως γνωρίζει πως δουλεύει η ΕΕ, ξέρει πως και να ήθελε μια κυβέρνηση να το κάνει αυτό, δεν μπορεί. Διότι ως μέλος της ΕΕ, έχει να κινηθεί μέσα συγκεκριμένο πλαίσιο και για τα εργασιακά και για τα περιβαλλοντικά», είπε ο υπουργός Αναπτυξης και Επενδύσεων και τόνισε ότι η κυβέρνηση σεβόμενη απολύτως την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ, που είναι η αυστηρότερη στην πλανήτη, προσπαθεί να συνδυάσει τον στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων με αυτό το πλαίσιο.

«Είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό νομοσχέδιο. Καταγράψαμε όλα τα εμπόδια που δυσκόλευαν μια επιχείρηση και προχωρήσαμε ώστε να διορθωθούν προβλήματα που λειτουργούσαν ενάντια στην επιχειρηματικότητα», είπε ο υπουργός σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θέλει να κάνει την Ελλάδα την πιο φιλική χώρα στην επιχειρηματικότητα.

«Δίνουμε την ευκαιρία στην οικονομία να κινηθεί γρηγορότερα και το λέμε ότι θέλουμε να το κάνουμε. Εμείς ψηφιστήκαμε από την ελληνικό λαό έχοντας πει προ των εκλογών ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική επιχειρηματικά χώρα. Και ο ελληνικός λαός μας ψήφισε. Τώρα εμείς είμαστε η πρώτη χώρα που αρνήθηκε με αρνητικά επιτόκια όταν εσείς το καλύτερο που πήρατε ήταν 3,5%. αφήστε λοιπόν αν θα ρέει το χρήμα. Εμείς αντιδικούμε. Αλλά αυτοί που βάζουν τα λεφτάκια τους ξέρουν ποιοι κάνουν τη δουλειά και το αξιολογούν. Και φαίνεται», είπε ο κ. Γεωργιάδης και επέμεινε: «εμείς προ των εκλογών είπαμε ότι θα τα κάνουμε αυτά που κάνουμε σήμερα. Δεν λέγαμε ότι θέλουμε να ενισχύσουμε την ιδιωτική οικονομία; δεν λέγαμε για το outsourcing; με αυτή την ατζέντα ο ελληνικός λαός μας ψήφισε. Να μην εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε; εμείς σε αντίθεση με εσάς θα τιμήσουμε όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θύμισε πως η υπόσχεση ήταν «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, φιλική επιχειρηματικά χώρα».

Facebook Comments