Την περασμένη Παρασκευή, ο κύκλος των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς έληξε με ένα αποτέλεσμα δύο αναγνώσεων: ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε και βρήκε σημείο τομής με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του κ. Τσίπρα σε έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή ή αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μόνος του στη γωνία.

Μην έχετε αμφιβολία ότι, επειδή διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, εκπέμπουν σε υψηλά ντεσιμπέλ και προειδοποιούν ότι η «κυβέρνηση της Δεξιάς» δεν θέλει να ξαναέρθει κυβέρνηση από τον προοδευτικό χώρο. Στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαβαίνουν τον στρατηγικό, αλλά και τον επικοινωνιακό τους εγκλωβισμό σε ένα ζήτημα που είναι ευρείας αποδοχής. Και καταλαβαίνουν ότι τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει.

Βεβαίως, το κατάλαβαν πολύ αργά και αυτό συνέβη για έναν λόγο: διάβασαν λάθος τις διαθέσεις του ΚΚΕ. Ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωναν τις προηγούμενες μέρες ότι «σιγά μην συμφωνήσει το ΚΚΕ». Και, χωρίς η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί, βλέπουν το κόμμα του Περισσού να βρίσκει ευήκοα ότα για τις προτάσεις του στο Μαξίμου.

Ας πρόσεχαν, όμως, και ας είχαν διαύλους επικοινωνίας με τα άλλα κόμματα…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments