«Ίσως τελικά να υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στο CNN.

Όπως παραδέχεται ο αμερικανός οικονομολόγος, ήταν ένα «σοκ» γι’ αυτόν όταν συνειδητοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση «νόμιζε απλώς ότι μπορούσε να διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο».

«Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο. Πίστευαν απλώς ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν ευνοϊκότερους όρους. Οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα σοκ» ανέφερε. Υπογράμμισε ωστόσο πως υπό μία έννοια η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως απελπιστική. Μπορεί οι όροι οι οποίοι είχαν τεθεί αρχικά στην Αθήνα να μην ήταν εφικτοί, σίγουρα όμως ούτε οι νέοι μπορούν να λειτουργήσουν σημείωσε και κατέληξε: «Οπότε ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης».

Θα πόνταρα τα λεφτά μου στο Grexit

Αποκαλυπτικός ήταν ωστόσο ο αμερικανός οικονομολόγος και σχετικά με τον κίνδυνο ενός Grexit και αν αυτός έχει παρέλθει. Όπως δήλωσε, είτε θα πάρει η Ελλάδα στο τέλος αυτήν την τεράστια ελάφρυνση χρέους, την οποία δεν παίρνει, είτε θα πρέπει να βγει από το κοινό νόμισμα. Εγώ θα πόνταρα τα χρήματά μου στο Grexit, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δήλωσε.

«Εάν η Ελλάδα βγει και αρχίσει να ανακάμπτει, επισημαίνει, το οποίο πιθανότατα θα συμβεί, αυτό με τη σειρά του θα αποτελέσει με κάποιον τρόπο ενθάρρυνση για άλλα πολιτικά κινήματα να αμφισβητήσουν το ευρώ», πρόσθεσε.

Facebook Comments