Η φράση προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις ιθ’ 24-26), όπου περιγράφεται η καταστροφή των δυο πόλεων από τον Θεό λόγω της ακολασίας των κατοίκων τους. “Και Κύριος έβρεξεν επί Σόδομα και Γόμορρα θείον πυρ εκ του ουρανού και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας και πάσαν την περίχωρον και πάντας τους κατοικούντας εν ταις πόλεσι και τα ανατέλλοντα εκ της γης”.

Μεταφορικά η φράση χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πλήρους ηθικού ξεπεσμού και ακολασίας.

Παρακολουθώντας ο πολίτης την χθεσινοβραδινή μεταμεσονύκτια “παράσταση” στην Βουλή, μόνο θλίψη και απογοήτευση θα μπορούσε να εκφράσει μετά το πέρας της.

Μοναδική εξαίρεση παρά τις ιδιαιτερότητες η πρόεδρος της Βουλής που τεκμηριωμένα ο λόγος της, έσωσε το εναπομείναν κύρος σε αυτό που διαλύεται στα εξ ων συνετέθη,την Βουλή .

Η σημερινή Βουλή έτσι όπως την έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια δεν πρόκειται να την ξαναδούμε. Ίσως σε χειρότερη κατάσταση αλλά σίγουρα όχι καλύτερη στο άμεσο μέλλον.

Και ο λόγος πολύ απλός.

Οι “επίλεκτοι” της κοινωνίας καλούνται σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικά περιβάλλον να τεκμηριώνουν τις θέσεις τους σε κατ εντολή υπό ψήφιση νομοσχέδια τρίτων.

Πράγμα αδύνατον καθότι η συνθετότητα των καθ΄ υπόδειξη πλέον νομοσχεδίων θα εμπεριέχει γεωπολιτικούς ,νομικούς ,και οικονομικούς όρους σύνθετους, εκπεφρασμένους στην γλώσσα και βούληση των επιβλεπόντων την συνέχεια του Κράτους όπως ακριβώς οι φεουδάρχες επικυρίαρχοι επιδιώκουν.

Επανερχόμενοι στα χθεσινά της Βουλής είναι μάλλον βέβαιο ότι παρά την οποιαδήποτε φιλότιμη προσπάθεια ουδείς εντέλει  θα κατάφερε να διαβάσει ,αλλά και να αποκωδικοποιήσει σε χρόνο ρεκόρ τις επιλογές των κατακτητών.

Η αναφορά κατακτητές δεν είναι σχήμα λόγου εάν κανείς διάβασε τους όρους ένταξης στον  Ευρωπαϊκό Στήριξης Μηχανισμό (ESM) .

Οι ακολουθούμενες  στην Βουλή, τακτικές συμμαχιών, κομματικών εντολών, ανάδειξης φυσικών προσώπων κ.α. σε καμιά περίπτωση δεν απασχολούν τον μέσο πολίτη.

Λογικό καθότι ο μέσος πολίτης καλείται να επιβιώσει σε άγνωστο περιβάλλον καθημερινά εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης σε μια κοινωνία που καταρρέει.

Με απλά λόγια δεν έχει τον χρόνο να παρακολουθεί τις στρατηγικές τους τακτικισμούς τις ίντριγκες και τα λογοπαίγνια των βουλευτών την ώρα που ζει το δικό του δράμα.

Το δράμα της Καταστροφής της επιχείρησης του, της αδυναμίας πληρωμής ΕΝΦΙΑ, της ανεργίας, και άλλα χιλιάδες μικροπράγματα  που μάλλον δεν αγγίζουν κάθετα τους καλοπληρωμένους βουλευτές και τα προνόμια τους.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα Blue print,τα (MoU),οι Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ) η) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59 της ΕΕ σχετικά με την «εξυγίανση» τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων (BRRD) αλλά ούτε και η επεξήγηση του όρου TINA – there is no alternative.

Οπως επίσης δεν τον ενδιαφέρει επι προσωπικού ούτε και ο Γιάνης με ένα “ν”, ο Αλέξης χωρίς έρπη, και ο Βαγγέλης με το “ο παλιός είναι αλλοιώς” .

Σήμερα αναλυτές παγκοσμίου κύρους περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν μέσω του σχεδιαζόμενου και εφαρμοζόμενου μοντέλου της Ελλάδας ,την ισχυρή πεποίθηση ότι το προγράμματα διάσωσης είναι απλά πρόγραμμα εσκεμμένης καταστροφής!!

Το πώς η χώρα οδηγήθηκε ως εδώ, δεν περιγράφεται εδώ, γιατί θα κοπή το κείμενο λόγω απρεπών εκφράσεων από το ΕΣΡ.

Πραγματικά όμως σχετικά με τα χθεσινά είναι εντυπωσιακό το πόσο μακριά από τον ρεαλισμό είναι οι Βουλευτές και οι συνεργάτες τους, ενώ είναι προφανέστατο ότι η μυρωδιά καμαρίλας αναδεικνύεται στα πέριξ της Βουλής τετράγωνα.

Την ώρα που η κοινωνία των πολιτών σφαδάζει εκείνοι ρίχνουν “Πάρθια βέλη” προσπαθώντας να σώσουν Την όποια εναπομείνασα Τιμή τους, στα όσα ορθώς αποτυπώνονται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης περί διαφθοράς με τεκμηριωμένο λόγο.

Ο πολίτης όμως, ούτε έχει τον χρόνο, ούτε την πολυτέλεια να ενημερώνεται λεπτό προς λεπτό και να αναλύει το ψέμα και την αλήθεια του κάθε αρθρογράφου.

Ο πολίτης ζητούσε και πάντα ζητάει την αλήθεια ,αλήθεια που θα πρέπει να συνοδεύεται από εναλλακτικές τεκμηριωμένες προτάσεις που τον απεγκλωβίζουν από τα  υπάρχοντα αδιέξοδα.

Ο πολίτης ζητάει πολιτικούς με ήθος, όραμα ,και συνέπεια, αδιαφορώντας παντελώς για την εμφάνιση την καθημερινή στα τηλεπάνελ εν ώρα εργασίας ,το τι φόρεσε και το τι έφαγε ο τάδε η ο δείνα πολιτικός .

Ο πολίτης ζητάει πολιτικούς να εργάζονται για την Ελλάδα.

Ο πολίτης ζητάει πολιτικούς να μπορούν να του ορθώσουν προτάσεις ενδογενούς παραγωγικής ανασυγκρότησης,που θα του δώσουν δουλειά και ελπίδα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Ο πολίτης δεν ζήτησε μνημόνια, ζήτησε λύσεις.

Και μπορεί οι παλιοί να είναι πλήρως διαβρωμένοι και διεφθαρμένοι άλλα και να φοβούνται μην χάσουν τα κεκτημένα.

Όμως οι νέοι πριν φύγουν από αυτό τον τόπο ζητάνε πολιτικούς που μπορούν να τους δώσουν όραμα και ελπίδα με ειλικρίνεια και σεβασμό .

Και μέχρι να εκδιωχθούν αμείλικτα μέσω της Νέμεσις οι επίορκοι, μέχρι να μπουν οι βάσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση που μπορεί να φέρει ανόρθωση του κατεστραμμένο παραγωγικοί ιστοί αλλά και άνοδο του ΑΕΠ, θα παρακολουθούν το θέατρο της Βουλής σε ένα έργο χιλιοειπωμένοι με τους ίδιους θλιβερούς παίχτες που επί 40χρονια τρώνε την σάρκα της πατρίδας.

Και κανείς πολίτης και δη νέος δεν μπορεί να βλέπει τον εαυτό του “Ως πρόβατον επί σφαγήν”.

Facebook Comments