Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου κεντρικά στελέχη της Deutsche Telekom που είναι και η μητρική της δικής μας Cosmote.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Μαξίμου αργά το απόγευμα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αποστροφή. Όπως αναφέρεται, στο επίκεντρο της συζήτησης «βρέθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου ΟΤΕ και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της DTστα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Δεν είναι μυστικό ότι αυτό αποτελεί ένα από τα κεντρικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης. Πού εφαρμόζει, εν προκειμένω, το «γερμανικό κλειδί» της DT; Όπως μου έλεγε άνθρωπος με γνώση του περιεχομένου της συζήτησης, η Cosmote είναι ο Ελληνας ανάδοχος και εταίρος του Δημοσίου στα περισσότερα μεγάλα έργα πληροφορικής.

Με άλλα λόγια, όσο πιο γρήγορα τρέξει το περίφημο roll-out, η εκτέλεση των έργων, αλλά και η επένδυση στην αναβάθμιση των δικτύων, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει και το ελληνικό δημόσιο να περάσει στη νέα εποχή. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που είχε ζητήσει από τον κ. Πιερρακάκη να σχεδιάσει και αρκετές παραμέτρους του επιτελικού σχεδίου για το e-κράτος που σχεδιάζεται να τεθεί προοδευτικά σε εφαρμογή.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments