Στο 2,6-2,9% καθορίστηκε το εύρος απόδοσης του ομολόγου ύψους ως 150 εκατ. ευρώ που εκδίδει η Τέρνα Ενεργειακή.

Η δημόσια προσφορά για το «πράσινο ομόλογο» της Τέρνα Ενεργειακή ξεκινά την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 κι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.

Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής και δεν υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του.

Η έκδοση υλοποιείται μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η έκδοση έως 150.000 κοινών ανώνυμων άυλων ομολογιών. Το ελάχιστο ποσό έγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ο προσδιορισμός της τιμής διάθεσης, της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών, θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κύριους Αναδόχους. Το Βιβλίο Προσφορών θα διενεργηθεί μέσω διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά Ειδικοί Επενδυτές.

Oι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν και το Επιτόκιο και την Τιμή Διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση. Το Επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής, έως 25 μονάδες βάσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας. 

Facebook Comments