Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη σύμφωνα με το ΔΝΤ

MarketNews

Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη σύμφωνα με το ΔΝΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη καθώς η εισαγωγή υψηλότερων δασμών από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη πλήττουν την μεταποιητική δραστηριότητα και το διεθνές εμπόριο.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ αναμένει πλέον η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να επιβραδύνει από το 3,6% του 2018 στο 3% αυτό το έτος, που αποτελεί τον χαμηλότερο ρυθμό από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Για το 2020 η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να βελτιωθεί ελαφρώς στο 3,4%, αν και η εκτίμηση αυτή φαίνεται επισφαλής, προειδοποίησε η Gita Gopinath, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία το Ταμείο αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη αυτό το έτος κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες και κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες για το επόμενο έτος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις από τον Ιούλιο.