Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ, για εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων, βρίσκεται σε εξέλιξη στα Εξάρχεια. Πρόκειται για την ένατη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, μεγάλη δύναμη της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε κτίριο της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, όπου παλιά στεγαζόταν το ξενοδοχείο “Όνειρο”. Το οίκημα βρίσκεται υπό κατάληψη από μετανάστες από το 2016 και σε αυτό διέμεναν περισσότεροι από 30 αλλοδαποί. Οι αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Παράλληλα, αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Έξω από το δεύτερο αυτό κτίριο είχαν δεχθεί τον περασμένο Απρίλιο επίθεση οκτώ μέλη του Λιμενικού Σώματος, που παρουσία Εισαγγελέα πραγματοποιούσαν έρευνα για ναρκωτικά σε διπλανό οικοδόμημα.

Περίπου 50 οπλισμένα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν στους Λιμενικούς, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών. Οι ίδιοι εικάζεται ότι είχαν βγει εκείνη την ώρα από το υπό κατάληψη κτίριο των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Facebook Comments