Οι ΗΠΑ και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Συρία για 120 ώρες ώστε να επιτρέψουν την απόσυρση δυνάμεων της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια εκεχειρία διάρκειας 5 ημερών στη βορειοανατολική Συρία.

Ακόμη, ο κ. Πενς τόνισε ότι όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αναστέλλονται, διευκρινίζοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση θα τερματιστεί όταν η απόσυρση ολοκληρωθεί.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Τουρκία «πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τη συνάντηση» που είχε ο Πενς με τον Ερντογάν.

Ο Μάικ Πενς παραχωρεί συνέντευξη τύπου αυτή την ώρα  και σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε συνάντηση δύο περίπου ωρών με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με μια ανάρτηση του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «σπουδαία νέα που προκύπτουν από την Τουρκία»και ευχαρίστησε τον Ερντογάν γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «εκατομμύρια ζωές θα σωθούν».

 

Facebook Comments