«Το πλαίσιο κυρώσεων προς την Τουρκία για την παραβατική της συμπεριφορά προς την Κυπριακή Δημοκρατία, το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία, η συμφωνία για το Brexit και η ξεκάθαρη θέση της χώρας μας για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος, είναι όλα θέματα που ικανοποιούν την Ελλάδα και επιτρέπουν περισσότερα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση στο εγγύς μέλλον» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποτιμώντας την πρώτη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Συμβούλιο Κορυφής.

Τόνισε, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Κύπρο, πως «το Συμβούλιο συμφώνησε στη θέσπιση ενός πλαισίου περιοριστικών μέτρων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Κινήθηκε στην κατεύθυνση που είχε ζητήσει η Κυπριακή Δημοκρατία και είχε στηρίξει η κυβέρνησή μας. Και αυτό συνιστά συνέχεια, συγκεκριμενοποίηση και αυστηροποίηση της προηγούμενης απόφασης. Η Κύπρος δεν είναι μόνη».

Προσθέτει ότι «σήμερα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγνωρίζουν ότι -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- δεν προκύπτει δημοσιονομικό κενό, ούτε για το 2019 ούτε για το 2020. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ήδη μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ για το 2019 μεσοσταθμικά κατά 22%. Τα έσοδα πάνε καλύτερα από τους στόχους το τελευταίο τρίμηνο, ενώ και οι δαπάνες συγκρατούνται». Σημειώνει πως «η Ελληνική Δημοκρατία δανείστηκε με επιτόκιο μόλις 1,5%, για δεκαετές ομόλογο, ενώ το επιτόκιο ήταν 3,9% λίγους μήνες πριν. Τέλος, δανειστήκαμε προ δεκαημέρου έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο, για πρώτη φορά στην Ιστορία».

Facebook Comments