Την ώρα που οι επενδυτικές τράπεζες προειδοποιούν για το επερχόμενο κραχ στο πετρέλαιο, που θα οδηγήσει στα $20, κάποιοι άλλοι σκέφτονται με πιο καθαρό μυαλό. Φυσικά αναφερόμαστε στο smart money το οποίο έχει ξεκινήσει να τοποθετείται και πάλι αθόρυβα στο πετρέλαιο την ώρα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται από τη σωρεία αρνητικών εκθέσεων αλλά και στόχων από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.

Από τις αρχές του 2015, στο ForexReport.gr και ιδιαίτερα στο καθημερινό μας Morning Briefing είχαμε παραθέσει σειρά στοιχείων που έδειχναν ότι το έδαφος ήταν έτοιμο για μια άνοδο. Τελικά η άνοδος ήταν εκρηκτική με τους τολμηρούς να αποκομίζουν $20. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο δεν θα κάνει τη χάρη σε καμία από τις μεγάλες τράπεζες. Φυσικά αυτο δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσαμε να δούμε τα χαμηλά των $33,56 και αυτό θα έχει να κάνει μόνο και μόνο με τη γενικότερη προσπάθεια που υπάρχει για επιστροφή των εμπορευμάτων στα χαμηλά δεκαετίας και πλέον.

Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τρομάζει αλλά και σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί και το βασικό μας σενάριο. Η ζώνη $40,00-$43,00 αναμένεται να ενεργοποιήσει τεράστιες εντολές. Άλλωστε και τα στοιχεία της Baker Hughes δε δείχνουν ανάκαμψη στις πετρελαϊκές πλατφόρμες που βρίσκονται σε λειτουργία. Και σε άλλα στοιχεία όμως δεν έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές, ούτε θετικές αλλά ούτε και αρνητικές.

Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τις μετοχές του ενεργειακού ETF (XLE), που βρίσκονται κάτω από τον ΚΜΟ 50 ημερών τους.

24 07 15 xle

 

Facebook Comments