Βαρουφάκης: Είχαμε σχεδιασμό για άλλο νόμισμα… «ο Ολάντ είναι ψεύτης - υπήρχε plan b»

MarketNews

Βαρουφάκης: Είχαμε σχεδιασμό για άλλο νόμισμα… «ο Ολάντ είναι ψεύτης - υπήρχε plan b», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης ήταν προσκεκλημένος στον ΣΚΑΪ, όπου χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί υποβολής αιτήματος στη Μόσχα για τύπωμα δραχμών.

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχτηκε όμως πως υπήρχε Plan B λέγοντας συγκεκριμένα «Plan B βεβαίως έπρεπε να υπάρχει και υπήρχε. Άλλο αυτό κι άλλο αν ζητήσαμε, το Plan Β είναι τι θα κάνεις εάν χρειαστεί να προβείς στην κίνηση του Grexit, γιατί το Grexit δεν το θέλαμε εμείς. Ο κ. Σόιμπλε μιλούσε για αυτό».

Σε ερώτηση εάν ο Ολάντ λέει ψέματα με αφορμή την ιστορία με τη Ρωσία ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως «ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή του όσο ήταν υπουργός Οικονομικών μια τέτοια απαίτηση προς τη Ρωσία για τύπωμα δραχμών».

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «Κάποιοι από εμάς έχουμε πιάσει τον κ. Ολάντ να λέει ψέματα πολύ συχνά με έναν σκοπό. Να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του. Ο κ. Ολάντ ήταν ανύπαρκτος. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες να μας βοηθήσει. Αυτό είναι αλήθεια. Όπως ο κ. Μοσκοβισί, όπως και ο κ. Γιούνκερ. Οι χειρότερες στιγμές που πέρασα στις Βρυξέλλες ήταν όταν ο κ. Ολάντ, ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Μοσκοβισί προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν γιατί θύμωνε ο Σόιμπλε και γινόταν ακόμα πιο σκληρός».

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ζητήσει χρήματα από τη Ρωσία ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως «η συζήτηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Πούτιν για αγωγούς φυσικού αερίου είχε γίνει με αντάλλαγμα κάποια δισεκατομμύρια προκαταβολή, γύρω στα 5-6 από ό,τι είχα ακούσει».

Δείτε την συνέντευξη του κ. Γιάνη Βαρουφάκη: