Η «Κίνηση 81» για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, με επικεφαλής τον Σταμάτη Μαλέλη, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την ίδρυση της ως κίνηση εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Τα στελέχη της συγκεκριμένης επέλεξαν, συμβολικά, ως ημέρα δημοσιοποίησης της πρωτοβουλίας τους τη 18η Οκτώβρη, δηλαδή την ημερομηνία της νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η «Κίνησης 81» στο κείμενό-μανιφέστο τους για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό κάνουν εκτενείς αναφορές στο έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ τονίζουν ότι ο δρόμος που πρέπει να υιοθετήσει η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. είναι ξεκάθαρα αντιδεξιός.

Ειδικότερα αναφέρουν, «θέλουμε μια άλλη πολιτική που θα έχει έναν αντίπαλο: Τη Δεξιά και τις πολιτικές της από οπουδήποτε και εάν προέρχονται», ενώ χρησιμοποιούν σκληρή φρασεολογία για τη Ν.Δ., την οποία κατηγορούν ότι «προσπαθεί να ξαναχτίσει το Κράτος της, γκρεμίζοντας τις λαϊκές κατακτήσεις».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν ότι βρίσκονται απέναντι από τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «στο οποίο πιστεύουν ότι είναι οι νέοι εκπρόσωποι του χώρου, χωρίς πραγματικό ιδεολογικό έρμα και θολή ταυτότητα».

Επιπλέον, δηλώνουν ότι η δική τους καρδιά «χτυπάει αριστερά» και θα αγωνιστούν «για να χτυπήσει έτσι η καρδιά όλης της Παράταξης».

Ωστόσο, οι πρώτες τριβές δεν άργησαν να έρθουν. Συγκεκριμένα, η πρώτη διαδικτυακή σύγκρουση της Κίνησης του Στ. Μαλέλη ήρθε με αφορμή την υπόθεση το έργο «Joker» και τα όσα ακολούθησαν των προσαγωγών ανηλίκων από κινηματογραφικές αίθουσες.

Αρχικά, ο Σταμάτης Μαλέλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «Η προσπάθεια λίγων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, να δικαιολογήσουν τις πράξεις της Δεξιάς , αγγίζει τα όρια της γελοιότητας #τζοκερ».

Στη συνέχεια, αποφάσισε να γίνει πιο συγκεκριμένος κάνοντας mention τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Χαρακτηριστικά έγραψε ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝΑλ «Κρίμα! Στελέχη του ΚΙΝΑΛ να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τέτοιες ενέργειες. Τόσο πολύ λατρεύουν την εξουσία;».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε με αιχμές για την πορεία του κ. Μαλέλη, γράφοντας «Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Γιατί εγώ μόνο στο πασοκ είμαι , σε αντίθεση με εσένα που αλλάζεις συχνά! Δλδ πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνώ μαζί σου;».

Η απάντηση του Στ. Μαλέλη δεν άργησε να έρθει, ο οποίος υποστήριξε «Όπως θα έχεις διαπιστώσει είσαι αντίθετος με την γραμμή του Κιναλ. Και του ΠΑΣΟΚ βεβαίως ! Τώρα το ποιός αλλάζει συχνά θέσεις και πολιτικές ας το κρίνουν άλλοι!».

Με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να απαντά «Έγιναν εκλογές πρόσφατα και αποφάσισε ο κόσμος για όλους μας».

Ο επικεφαλής της «Κίνησης 81» πρόσθεσε «Υπερασπίζεσαι το υπάρχον εκλογικό σύστημα που θέλουμε ν αλλάξουμε ! Οδυσσέα μην καταπιέζεται άλλο! Πάντως είσαι εκτός γραμμής», με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να απαντά:

«Για τον τζόκερ ή τον εκλογικό νόμο; Εγώ υπερασπίζομαι τον εκλογικό νόμο που έχουμε καταθέσει ως κίνημα αλλαγής . Τι σχέση έχουν αυτά δεν μπορώ να καταλάβω αλλά βοήθησε με! Ποιοι είστε και τι θα θέλετε να αλλάξετε;».

Με τον Στ. Μαλέλη να σημειώνει Όσο και να σε βοηθήσω δεν θα καταλάβεις» και τέλος ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος να σημειώνει «Χαίρομαι!».

 

Facebook Comments