Σε ύφεση και φέτος η τουρκική οικονομία

Reuters

Σε ύφεση και φέτος η τουρκική οικονομία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η τουρκική οικονομία θα συρρικνωθεί 0,3% φέτος, προβλέπουν αναλυτές του Reuters, βάζοντας τον πήχη κάπου ανάμεσα στις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις της Άγκυρας και τις Κασσάνδρες, που προειδοποιούν για βαθιά ύφεση. Οι οικονομολόγοι πάντως συμφωνούν ότι η εισβολή στη Βόρεια Συρία είναι κακά μαντάτα για το ΑΕΠ της γειτονικής χώρας.

powered by Rubicon Project
Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 17 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή πάνω από 50 οικονομολόγων. Συνέπεσε λοιπόν εν πολλοίς με την πρώτη εβδομάδα της τουρκικής επιχείρησης στη Βόρεια Συρία και ολοκληρώθηκε λίγο πριν ανακοινωθεί η συμφωνία κατάπαυσης πυρός.


Η τουρκική οικονομία εκτιμάται ότι θα μείνει στο κόκκινο φέτος, αλλά θα ανακάμψει τις επόμενες χρονιές, αναπτυσσόμενη με ρυθμούς 2,5% το 2020 και 3,3% το 2021. Η νέα πρόβλεψη για πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με εκείνη του περασμένου Ιουλίου για συρρίκνωση 1,5%. Ωστόσο δεν συνάδει με την εκτίμηση της κυβέρνησης για ανάπτυξη 0,5% φέτος και 5% το 2020.