Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την Ευρωζώνη η Κομισιόν

MarketNews

Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την Ευρωζώνη η Κομισιόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 1,1% το 2019, ανέφερε η Κομισιόν στην τριμηνιαία της έκθεση, από το 1,2% που ήταν η πρόβλεψη του Ιουλίου.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται στο 1,2% τον επόμενο χρόνο, από το 1,4% που αναμενόταν αρχικά, και θα παραμείνει στο 1,2% το 2021.

Οι οικονομικές προοπτικές της ΕΕ επιδεινώνονται καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ πλήττει την παγκόσμια ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τις επενδύσεις και τη μεταποίηση στην Ευρώπη, όπου η εγχώρια ζήτηση δεν είναι αρκετά ισχυρή να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι φορείς χάραξης πολιτικής είναι "στα μαχαίρια" για το πώς να αναζωογονηθεί η οικονομία της ευρωζώνης.

Η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφωνίες για τις ιδιαίτερα χαλαρές νομισματικές πολιτικές για να τονώσει την ανάπτυξη.