Αιφνιδιαστικό έλεγχο ταυτόχρονα και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες πραγματοποίησαν κλιμάκια ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μετά από ενδείξεις ότι και τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν συντονισμένα όσον αφορά τις χρεώσεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και στις αναλήψεις από τα ATMs.

Το κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίστηκε  στα γραφεία των ανωτάτων στελεχών των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς και τους ζήτησε να απομακρυνθούν χωρίς να αγγίξουν τίποτε. Αυτή την ώρα ερευνούν τα γραφεία τους.

Σε κάθε τράπεζα ερευνήθηκαν από 20 έως και περίπου 50 γραφεία της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των βοηθών τους. Οι τραπεζίτες περιγράφουν το προσωπικό της Επιτροπής που έκανε τον έλεγχο ως «ευγενικούς, αυστηρούς και τυπικούς».

Οι διοικήσεις κάλεσαν τους νομικούς συμβούλους των τραπεζών και, καθώς δεν υπήρχε κάτι παράνομο στις ενέργειες της επιτροπής, περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τη διενέργεια του ελέγχου.

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορούν στο ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών στις χρεώσεις των τραπεζικών καρτών.

Παρά τις μεγαλεπήβολες δηλώσεις ότι «παγώνουν» οι χρεώσεις, τελικά ισχύουν οι περισσότερες κανονικά, με εξαίρεση μόνο σε μερικά νησιά.

Τελευταία δε, παρατηρείται μια αύξηση στα τηλεφωνήματα τραπεζών προς τους πελάτες τους, στα οποία τους ενημερώνουν ότι λόγω της διαρροής των προσωπικών στοιχείων της κάρτας του πελάτη, η κάρτα πρέπει να ακυρωθεί και να εκδοθεί καινούρια.

Παρόλο δε που για τη διαρροή δεν έχει καμία ευθύνη ο πελάτης, οι τράπεζες χρεώνουν την έκδοση νέας κάρτας 6 ευρώ.

Facebook Comments