Γιούνκερ: Δεν θα επιβληθούν επιπλέον δασμοί από τις ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

MarketNews

Γιούνκερ: Δεν θα επιβληθούν επιπλέον δασμοί από τις ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πεπεισμένος ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιβάλλει τις προσεχείς ημέρες νέους, επιπρόσθετους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στη χώρα του δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο Τραμπ θα κατακρίνει λιγάκι, αλλά δεν θα υπάρξουν [σ.σ. επιπρόσθετοι] τελωνειακοί δασμοί στα αυτοκίνητα» ευρωπαϊκής προέλευσης που εισάγονται στις ΗΠΑ, τόνισε ο Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. «Δεν θα το κάνει», επέμεινε.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν ως τα μέσα Νοεμβρίου αν θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα, τμήματα και ανταλλακτικά τους που εισάγουν από την Ε.Ε.. Τον Μάιο ο Τραμπ ανέβαλε για έξι μήνες, ως τα μέσα Νοεμβρίου, τη λήψη απόφασης για την επιβολή αυτών των επιπρόσθετων δασμών.

Η επιβολή των δασμών θα αποτελούσε πλήγμα για όλες τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Volkswagen, BMW και Daimler.