«Τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν την Οδύσσεια τους προς ένα καθεστώς ασφάλειας»

Bloomberg

«Τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν την Οδύσσεια τους προς ένα καθεστώς ασφάλειας», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

"Τα ελληνικά κυβερνητικά ομόλογα συνεχίζουν την Οδύσσεια τους προς ένα καθεστώς ασφάλειας", αναφέρει το Bloomerg σχολιάζοντας την περαιτέρω μείωση του spread στα ελληνικά με τα αντίστοιχα ιταλικά ομόλογα.

Τα ελληνικά ομόλογα ενισχύονται ολοένα και περισσότερο και αυτό δεν είναι πουθενά πιο εμφανές απ’ ό,τι στο spread των αποδόσεων έναντι των αντίστοιχων ιταλικών, αναφέρει το πρακτορείο σε δημοσίευμα του.

Όπως σημειώνει, η διαφορά στην απόδοση είναι η μικρότερη εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές ολοένα και περισσότερο βλέπουν την Ελλάδα ως ένα ασφαλές μέρος για να βάλουν τα χρήματα τους, παρά την έλλειψη επενδυτικής βαθμίδας στο ελληνικό χρέος.

Το πρακτορείο σημειώνει ταυτόχρονα ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών ενισχύεται μετά την εκλογή μιας πιο φιλικής προς την αγορά κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο.