Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό και ενημερώθηκε σχετικά ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών. Ζητήθηκε επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο του Μοράλες από τη χώρα.

Την Κυριακή ο Εμπράρδ πρόσφερε άσυλο στον Έβο Μοράλες, κάνοντας γνωστό ότι η μεξικανική πρεσβεία στη Λα Πας έχε ήδη υποδεχθεί περίπου 20 κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Νέες εκλογές θα προκηρύξει η  Ζανίν Ανιές

Εν τω μεταξύ, η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, Ζανίν Ανιές, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση και πρόκειται να διαδεχτεί τον Έβο Μοράλες μετά την παραίτησή του, ανακοίνωσε την προκήρυξη προεδρικών εκλογών ούτως ώστε “στις 22 Ιανουαρίου να έχουμε έναν εκλεγμένο πρόεδρο”.

“Θα προκηρύξουμε εκλογές με προσωπικότητες που έχουν τα προσόντα και θα οργανώσουν την εκλογική διαδικασία ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν όλοι οι Βολιβιανοί”, είπε η Ανιές κατά την άφιξή της στο κοινοβούλιο.

Facebook Comments