«Καλά έκαναν». Αυτή ήταν η απάντηση του καθηγητή Ιατρικής, βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, στη διαπίστωση ότι οι συγκεντρωμένοι έξω από την ΑΣΟΕΕ έσπασαν το λουκέτο που υπήρχε στην πόρτα με αλυσοπρίονο

«Ήταν πλημμέλημα», ήταν η διαπίστωση του Νίκου Φίλη για τον βανδαλισμό του γραφείου της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προ ημερών, σε μια προσπάθεια να πει ότι δεν είναι ίδιας βαρύτητας το περιστατικό με τη συμπεριφορά των ΜΑΤ έναντι των συγκεντρωμένων της ΑΣΟΕΕ. 

Τα παραπάνω είναι απλά δύο τυχαίες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποδοκιμάστηκαν από το κόμμα τους, δεν διαφοροποιήθηκε κάπως η ηγεσία. Ειδικά με το «καλά έκαναν» του κ. Μάρκου δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς ότι το επιτελείο Τσίπρα συμφωνεί, αλλά σε κάθε περίπτωση η δήλωση του βουλευτή δεν αποδοκιμάστηκε. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση εμφανίζει ξανά τις γνωστές του αντιφάσεις που είχαν μετριαστεί χάριν της κυβερνητικής ομαλότητας. Στο χώρο της Παιδείας, της Ασφάλειας, των Δικαιωμάτων κ.ο.κ. ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σε μια ρητορική τύπου 2009, σαν να μην είχε προηγηθεί η πολιτική του μετεξέλιξη κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης. Το πρόβλημα είναι ότι με τις αντιφάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να πορεύεται και στο μέλλον. 

Πότε με τη διεύρυνση και την αντιστοίχιση του ποσοστού του με την εκλογική του βάση μέσω του isyriza.grπου καρκινοβατεί και θα είναι καλό στο τέλος, αν «κάτσει» στα 60-70.000 μέλη. Και πότε με τις ρητορικές κορυφώσεις που παραπέμπουν σε φλερτ με την εποχή και το κοινό του 3%. Μόνο που, όπως σας το έγραφα και χθες, ο κόσμος έχει προχωρήσει και η εποχή έχει αλλάξει. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments