Και πριν και τώρα και μετά εγώ θα είμαι πρόεδρος είπε εμμέσως πλην σαφώς σε όσους εποφθαλμιούν την θέση της η Φώφη Γεννηματά. Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αλλά εκεί δεν θα υπάρξει διαδικασία εκλογής ηγεσίας και οι σύνεδροι θα είναι διορισμένοι.

Άρα καμία ιδιαίτερη εξέλιξη δεν θα έρθει στο προσκήνιο, πρόκειται ουσιαστικά για μια μάζωξη εσωτερικής χρήσης που έχει ως στόχο την διευθέτηση των οικονομικών του κόμματος, εκεί είναι η ουσία της.

Στο παρασκήνιο όμως έρχεται ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα από στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά και την εκπροσωπούν απόλυτα. Αυτό αναφέρει ξεκάθαρα ότι πριν από τον Νοέμβριο του 2021, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση ή διαδικασία για νέα ηγεσία. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια εκ νέου, προκειμένου να ενδυναμώσει την παράταξη. Παράλληλα διαρρέουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδικεί την επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας στα τέλη του 2020, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ικανοποιηθεί.

Το γιατί δεν την έχει ενδυναμώσει τόσο καιρό ως ερώτημα, θα παραμείνει ρητορικό…

Το βέβαιο είναι ότι αλλαγές θα γίνουν όταν και αν θέλει η Φώφη Γεννηματά που σκληραίνει διαρκώς την στάση της. Έτσι μπορεί να εξηγείται και το fast track συνέδριο που ξεκινά το Σάββατο στις 23 Νοεμβρίου με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά και κλείνει το απόγευμα της Κυριακής στις 6. Ούτε 24 ώρες, με ωφέλιμο χρόνο που φτάνει με το ζόρι τις 12 ώρες.

Ποιοι και τι να πουν… Διαβάστε περισσότερα στο Dailypost.gr

Facebook Comments