Τουσκ: «Τη μοιραία νύχτα του 2015 κλείδωσα Τσίπρα και Μέρκελ στο δωμάτιο μέχρι να τα βρουν»

MarketNews

Τουσκ: «Τη μοιραία νύχτα του 2015 κλείδωσα Τσίπρα και Μέρκελ στο δωμάτιο μέχρι να τα βρουν», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Τη μοιραία εκείνη νύχτα κλείδωσα Τσίπρα και Μέρκελ στο δωμάτιο μέχρι να τα βρουν» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, αποκαλύπτοντας ότι στις 12 Ιουλίου 2015 η Γερμανίδα καγκελάριος και ο τότε πρωθυπουργός έφθασαν κοντά στη ρήξη.

Όπως υποστήριξε ο Τουσκ, προστάτεψε την Ελλάδα «από μια υπέρμετρα σκληρή και ενίοτε ορθόδοξη προσέγγιση των Γερμανών και των Ολλανδών».

Διηγήθηκε με γλαφυρότητα ότι «τη μοιραία εκείνη νύχτα» η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας «είχαν φθάσει στο “χείλος” της αποχώρησης. Στις 4 π.μ. τα χαράματα έκλεισα την πόρτα και τούς είπα: “Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε απ’ αυτό το δωμάτιο προτού συμφωνήσετε. Τέσσερις ώρες αργότερα ανακοίνωνα το ‘aGreekment’» (λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη agreement που σημαίνει «συμφωνία»). Η Ευρωζώνη είχε σωθεί, και σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις πλέον υποσχόμενες οικονομίες της Ένωσης».