Οι αποκαλύψεις Φρουζή στην προανακριτική ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ότι επισκέφθηκε την Κουμουνδούρου και την «Αυγή», δεν διαψεύστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά, η μη διάψευση συνιστά επιβεβαίωση. Μια προσεκτική ματιά όμως στο πρόσφατο παρελθόν, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε αλήθεια, όταν ισχυριζόταν ότι συνάντηση Τσίπρα-Φρουζή δεν έγινε ποτέ.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2018 διέρρευσαν στον Τύπο email του κ. Φρουζή από το 2013 από τα οποία προέκυπτε ότι προσπαθούσε να κλείσει ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα και η τότε κυβέρνηση τα είχε διαψεύσει κατηγορηματικά.

Συγκεκριμένα, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν τον Μάρτιο του 2018: «Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειωνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το γενικό λογιστήριο του κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια περιμένει».

Πλέον όμως, κάτι έχει αλλάξει σημαντικά στην αλληλουχία και την επιβεβαίωση των γεγονότων. Ο κ. Φρουζής δεν είχε χρειαστεί να «περιμένει πέντε χρόνια» να δει τον κ. Τσίπρα, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του. Αντιθέτως, ανέφερε ότι είχε συναντήσει όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Παππάς, Ξανθός, Δραγασάκης, Φίλης, Σταθάκης κ.α), συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του κόμματος.

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι συναντήθηκε μαζί του πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που μείωνε τις τιμές των φαρμάκων προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Σαμαρά που επέφερε σημαντικές μειώσεις στα φάρμακα, ο κ. Φρουζής είχε συνάντηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – όπως ο ίδιος υποστήριξε – για να υπογραμμίσει ότι «τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και ήμασταν χαρούμενοι  που το έκανε».

Ο τότε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, επιβεβαίωσε μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή Briefing, υπενθύμισε ότι ην ίδια περίοδο μάλιστα, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», είχε εξαιρετικά ενδεικτικά πρωτοσέλιδα για το θέμα των φαρμάκων.

Το πρώτο είναι την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου και το δεύτερο την επόμενη της συνάντησης Τσίπρα-Φρουζή.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2013, αναφερόμενος στα φάρμακα είχε πει: «Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να αναλάβει η κυβέρνησή του πρωτοβουλία δεκαήμερου διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης».

Δηλαδή ήθελε και να αποσυρθεί η τροπολογία και το περιεχόμενό της να συζητηθεί με τους «φορείς».

Σήμερα δε, ο Γιάννης Αμανατίδης του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε και εκείνος ότι είχαν συναντηθεί Τσίπρας- Φρουζής, διαψεύδοντας ουσιαστικά το κυβερνητικό non paper του 2018, που ισχυριζόταν ότι δεν τον έχει δει ποτέ και τον είχε στο περίμενε…

 

 

Τελικά λοιπόν, τι να πιστέψει κανείς; την περσινή ανακοίνωση του Μαξίμου; Ή τον Φρουζή, τον Μουρούτη και τον Αμανατίδη; Επισήμως, ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως παραμένει άφωνος…

Κατερίνα Δούκα

Facebook Comments