Ρουμπινί: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία

MarketNews

Ρουμπινί: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Το σχίσμα ανάμεσα στις δύο βασικές τάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί για μεγάλο διάστημα να κρύβεται κάτω από μικροπολιτικές διευθετήσεις. Και όσο θα μεγαλώνει, τόσο η Ελλάδα θα οδεύει προς μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αυτό αναφέρει ανάλυση που διεξήγαγε η Roubini Global Economics, η εταιρεία του γνωστού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.

«Καθώς ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να βασιστεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία στη βουλή για να περάσει το νέο μνημόνιο της χώρας, είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα οδεύει πως τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας», σημειώνουν οι αναλυτές Μπρουνέλο Ρόσα και Μερτ Γιλντίζ βάσει των τελευταίων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανάλυσή τους υπάρχει ένα αξίωμα από το οποίο εκκινούν όλα τα επόμενα σενάρια: ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία, τη στιγμή όμως που δεν είναι ενωμένος.

Έτσι, με δεδομένη την αποστασία της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη - στη βουλή - της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα κινείται σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.