Παγκόσμιο χρέος: Έσπασε το φράγμα των $255 τρισ.

MarketNews

Παγκόσμιο χρέος: Έσπασε το φράγμα των $255 τρισ.  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το παγκόσμιο χρέος δεν σταματά να ανεβαίνει, μιά δεκαετία μετά την παγκόσμια πιστωτική ασφυξία και την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. Νέα έκθεση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) αναφέρει ότι το χρέος διεθνώς αναμένεται φέτος να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των 255 τρισ. δολαρίων. Αυτό αντιστοιχεί σε επιβάρυνση σχεδόν 32.500 δολαρίων για κάθε έναν από τους 7,7 δισ. ανθρώπους στον πλανήτη.

Το ποσό, που είναι επίσης τρεις φορές υψηλότερο του παγκόσμιου ΑΕΠ, έχει φουσκώσει αισθητά το πρώτο εξάμηνο του 2019 και φαίνεται να αυξάνεται με τους ίδιους ρυθμούς και στο υπόλοιπο του έτους. Συγκεκριμένα η αύξηση στο πρώτο εξάμηνο ήταν 7,5 τρισ. δολάρια, με το 60% αυτής να οφείλεται στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Μόνο το χρέος των κυβερνήσεων φέτος αναμένεται να υπερβεί τα 70 τρισ. δολάρια, ενώ ανάλογο είναι και το συνολικό ύψος (δημόσιο, εταιρικό, χρέος νοικοκυριών και χρέος τραπεζικού τομέα) στις αναδυόμενες αγορές. Τα κρατικά χρέη παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση το πρώτο εξάμηνο και σε ποσοστό (1,5%), με το εταιρικό χρέος να ακολουθεί με αύξηση 1%.