Ο Τραμπ απαιτεί από την Ιαπωνία $8 δισ. για να παραμείνει ο αμερικανικός στρατός στη χώρα

MarketNews

Ο Τραμπ απαιτεί από την Ιαπωνία $8 δισ. για να παραμείνει ο αμερικανικός στρατός στη χώρα  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητεί η κυβέρνηση της Ιαπωνίας να τετραπλασιάσει τα ποσά που καταβάλλει για να συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους μονάδων των δυνάμεων των ΗΠΑ οι οποίες σταθμεύουν στη χώρα, έγραψε το περιοδικό Foreign Policy επικαλούμενο πρώην και νυν αξιωματούχους της κυβέρνησής του, καθώς η Ουάσινγκτον εντείνει την πίεση που ασκεί σε παραδοσιακούς συμμάχους της για να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου θέλει το ποσό που καταβάλλεται από το Τόκιο για την κάλυψη του κόστους της ανάπτυξης 54.000 Αμερικανών στρατιωτικών την Ιαπωνία να φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 2 δισεκ., σύμφωνα με το περιοδικό. Η ισχύς της τρέχουσας διμερούς συμφωνίας για το ζήτημα εκπνέει το 2021.

Για το ποσό που θέλει η Ουάσινγκτον ενημερώθηκαν ιάπωνες αξιωματούχοι τον Ιούνιο από τον Τζον Μπόλτον, τότε ακόμη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, και τον Ματ Πότιντζερ, τότε διευθυντή του τμήματος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που είναι αρμόδιο για την Ασία, σύμφωνα με το FP [1].