Η Αστυνομία κέρδισε το στοίχημα της επετείου του Πολυτεχνείου. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε οιονδήποτε σοβαρό άνθρωπο γι’ αυτό. Μερικές δεκάδες συλλήψεις και άλλες τόσες προσαγωγές. Και μια θλιβερή εικόνα «μπαχαλάκηδων» του…γλυκού νερού να επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο.

Το κλίμα εδώ και μέρες μύριζε μπαρούτι. Τόσο, όμως, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «αφόπλισαν» τη χειροβομβίδα, μιας και η περόνη είχε «τραβηχτεί» από τη Δευτέρα, με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, και μετέπειτα.  Η (πράγματι) μαζική πορεία κύλησε «νεράκι». Στο μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ασφαλίσει τα Εξάρχεια από εδάφους και αέρος και «σκάναρε» μέχρι και τις ταράτσες κτιρίων που είχαν «μαρκαριστεί» ως δυνητικά ορμητήρια για εφόδους μπαχαλάκηδων και αντιεξουσιαστών. Κάπως έτσι έγιναν και έφοδοι σε πολυκατοικίες, όπου σε ταράτσες εντοπίστηκαν πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιούνταν το βράδυ εις βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Βεβαίως, η κανονικότητα θα έχει επέλθει, όταν δεν απαιτούνται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να μην γίνει λαμπόγυαλο όλη η περιοχή. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχουν αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν. Η στάση και ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ, δε, στέλνουν το μήνυμα ότι, εφόσον κάποιος το θέλει, γίνεται.

Αυτό μπορούν να το αξιολογήσουν κάποιοι όψιμοι διαδηλωτές που εσχάτως ξαναθυμήθηκαν το μετερίζι του αγώνα, αλλά κάποια στιγμή έστριψαν στη Μεγάλη Βρεταννία για…βουτήματα.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments