Στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2024 προτίθεται να προβεί η άμεση θυγατρική της Μυτιληναίος με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners.

Η Μυτιληναίος είναι μία από τις λίγες εταιρείες που μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση της Fitch για την πιστοληπτική ικανότητα της Μυτιληναίος είναι “ΒΒ”, πάνω από αυτή που έχει θέσει για τις τράπεζες και πάνω από αυτή της Ελλάδας. Ενόψει και της έκδοσης του ομολόγου η αξιολόγηση αυτή καθιστά ορατή την εταιρεία σε μεγάλα επενδυτικά funds τα οποία κατευθύνουν τις επενδύσεις τους έχοντας ως κριτήριο τις αξιολογήσεις των μεγάλων διεθνών οίκων.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης. Υπενθυμίζεται ότι η Μυτιληναίος έχει δρομολογημένες ή υπό εξέταση επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταλλουργία και τις ΑΠΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η έκδοση θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα πραγματοποιηθεί.

Οι διαχειριστές
Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει σήμερα στην Αθήνα.

Facebook Comments