Προθεσμία 15 ημερών για την εκκένωση κτηρίων που έχουν παράνομα καταληφθεί, δίνει το υπουργείο Προστασίας Προστασίας του Πολίτη.

Διόλου τυχαία η καταληκτική ημερομηνία που δίνει ο υπουργός ως διορία στους καταληψίες για να εκκενώσουν τα κτήρια, καθώς συμπίπτει με την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου παραδοσιακά σημειώνονται επεισόδια στην Αθήνα.

Άρα ο κ. Χρυσοχοίδης επιθυμεί μέχρι την 6η Δεκεμβρίου να μην τελούν κτήρια υπό κατάληψη, ώστε να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο επεισοδίων που θα τα έχουν ως ορμητήριο, παράλληλα βέβαια με το υπόλοιπο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ που θα εφαρμοστεί εκείνη την μέρα.

Η ανακοίνωση:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Facebook Comments