Έως την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί το έργο των τεχνικών κλιμακίων

MarketNews

Έως την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί το έργο των τεχνικών κλιμακίων   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Έως την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, και μόνο σε ειδική περίπτωση θα υπάρξουν κάποιες επιπλέον επαφές το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διαπραγματεύσεις άρχισαν το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ μέρος των συζητήσεων έγινε και στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει τα κλιμάκια των δανειστών. Στόχος, όπως διαμηνύουν και οι δυο πλευρές, είναι να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.

Για «πρόοδο» στις τεχνικές επαφές έκανε λόγο νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, επισημαίνοντας όμως πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διορίες για την επίτευξη συμφωνίας, αν και στόχος των Βρυξελλών είναι ξ ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο δεύτερο μισό του Αυγούστου.

Οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσαν πως οι επικεφαλής των αποστολών και των τεσσάρων θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα έως αύριο Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο εκπρόσωπός της Ντέκλαν Κοστέλο ήδη ηγείται των επαφών στην Αθήνα.

Επιπλέον, οι αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ επισήμαναν εκ νέου τη θέση της ελληνικής πλευράς πως από πουθενά δεν προκύπτει η ανάγκη για ψήφιση νέας δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων, κάτι που – όπως είπαν – δεν έχουν ζητήσει οι θεσμοί στην έως τώρα διαπραγμάτευση.