Mετωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Τρεις μήνες μετά τις εκλογές σπεύδετε με μεγάλη ταχύτητα να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο. Έρχεστε να επαναφέρετε την κανονικότητα της διαπλοκής, της διαφθοράς που έριξε τη χώρα στα βράχια και την οδήγησε στην χρεοκοπία και στα μνημόνια», δήλωσε από βήματος Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας την ερώτησή του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο που αποδυναμώνει τη Δικαιοσύνη στον αγώνα της κατά των οικονομικών εγκλημάτων, πλήττοντας το αίσθημα της δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών και καθιστώντας τη χώρα διεθνή περίγελω», αλλά και να απαντήσει στους φορολογούμενους «ποιους εξηπηρετεί με αυτές τις διατάξεις».

«Είναι δικαίωμά σας να αυτοδιασύρεστε στο κοινοβούλιο με θεατρινισμούς και κατηγορίες στους αντιπάλους σας, αλλά δεν είναι δικαίωμά σας να προκαλείτε το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να διασύρετε τη χώρα διεθνώς», είπε και ενεκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι «δεν ήρθε καν στην Ολομέλεια για να τοποθετηθεί στη διάρκεια της συζήτησης των νέων ποινικών κωδίκων».

«Το κάνατε αυτό γιατί θέλετε να μείνετε εκτός κάδρου, να κάνουν άλλοι τη βρόμικη δουλειά» επεσήμανε και δήλωσε ότι αν δεν είχαν αναδείξει το θέμα οι Financial Times πάλι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ερχόταν στη Βουλή, καθώς με τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ είχε καταφέρει να το περάσει στα ψιλά: «Το δημοσίευμα αυτό σας χάλασε το σχεδιασμό να περάσετε το θεμα αυτό ‘στα ψιλά’».

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευθύς αμέσως δήλωσε: «Ξεκινήσατε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς,θέλατε να πέσουμε σε για παγίδα έντασης και ανταλλαγής χαρακτηρισμών. Έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω».

Με τη σειρά του ενεκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί της δική τους πρωθυπουργίας είχαν κατατεθεί 319 ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και εκείνος απάντησε  11, μια κάθε πεντέμισι μήνες. «Δεν απαντούσατε ως πρωθυπουργός αλλά ως βουλευτής. Ποσοστό 3,5%. Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό. Σας καταδιώκει», συμπλήρωσε.

«Οι επίκαιρες ερωτήσεις πρέπει να είναι σύντομες. Μου καταθέσατε τρισέλιδη ερώτηση με ανύπαρκτες παραδοχές, τονίζοντας ότι για το θέμα του ποινικού κώδικα αλλά και αυτό της ασυλίας τραπεζιτών υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις. Πάλι αδιάβαστος κ. Τσίπρας; Διαβάστε την εσύ ο ίδιος την ερώτηση ώστε να έχετε προσωπική άποψη σε αυτά που καταθέτετε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο νόμος σε αυτή τη χώρα θα εφαρμόζεται για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά προς απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πολύ υποκριτικό να αναμασάτε διαρκώς αυτή την καραμέλα των λευκών κολάρων και μπαχαλάκηδων με κουστούμια. Εμείς δεν θέλουμε ούτε τους μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων ούτε των πανεπιστημίων. Αν βλέπετε τους νόμους ως εμπόδιο πείτε το μας. Πάμε να δούμε τι κάνατε για τα εγκλήματα του λευκού κολάρου εσείς. Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 4η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες και ενέκρινε απόλυτα την κυβερνητική πολιτική ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κατά Διαφθοράς και Γκρέκο σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε την δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα.

Δώστε τα αυτά στον κ. Τσίπρα να τα διαβάσει. Μήπως έγιναν ερήμην της δικής σας βούλησης να πατάξετε την διαφθορά; Αυτά εσείς τα κάνατε κ. Τσίπρα και εμείς τα διορθώνουμε.

Προσέξετε λοιπόν τα λόγια σας για τα λευκά κολάρα γιατί μπορεί να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Οι δευτερολογίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments