Κυβίστηση ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ψηφίζει την ψήφο των αποδήμων;

MarketNews

Κυβίστηση ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ψηφίζει την ψήφο των αποδήμων;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο εισηγητής του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η τελική πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για την αναθεώρηση του κρίσιμου άρθρου 54 δεν ικανοποιεί καθώς παραμένουν αρρύθμιστες ουσιώδεις παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την διάταξη αν παραμείνει ως έχει με αποτέλεσμα να "σπάσει" η διαφαινόμενη ομοφωνία όλων των πτερύγων της Βουλής.

Μέχρι τώρα υπέρ της ρύθμισης φαίνεται πως είναι εκτός από την ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής, το  ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση .

«Έγιναν κάποιες βελτιώσεις που είχαμε ζητήσει. Έγινε προσθήκη του πραγματικού δεσμού. Επίσης έχει ομογενοποιηθεί όπως ζητήσαμε η ορολογία.

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί και το ένα εξ αυτών είναι ουσιώδες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική - αλλά οριστική -  η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά  να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος .

Πηγές από την Κουμουνδούρου υπενθύμιζαν εξάλλου ότι  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στην Νίκαια υποστήριξε ότι η ΝΔ «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους ομογενείς» και υποστήριξε ότι «Έβαλε το ΚΚΕ κάποιες εν πάση περιπτώσει προϋποθέσεις κι έρχονται τώρα και λένε «τις ικανοποιούμε όλες». Γιατί; Για να αποδείξει εδώ ο συντοπίτης σας ο υπουργός Εσωτερικών ότι είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής.  Με συγχωρείτε αλλά μια τρύπα στο νερό είναι αυτό. Δεν είναι μεταρρύθμιση».