Είναι πρωί και στο κέντρο του Παγκρατίου η πόλη έχει ήδη αρχίσει να ξυπνά. Η οδός Ερατοσθένους βυθισμένη στη συνήθη της βουή. Φτάνοντας στον αριθμό 13 κοντοστέκομαι και παρατηρώ το νεοκλασικό και παράλληλα σύγχρονο κτήριο δωρικής κομψότητας που ορθώνεται μπροστά μου. Πρόκειται για το νέο πολιτιστικό πνεύμονα της πόλης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Β&Ε Γουλανδρή, του οποίου η μελέτη ανήκει στο γραφείο Ι. & Α. Βικέλας. Η εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα – γνωστού και ως «Θαυματουργού» – παράπλευρα του μουσείου, μοιάζει να ευλογεί και να προστατεύει τη σύγχρονη τέχνη και τους εκπροσώπους της.

Αγαπώ τα μουσεία και κυρίως όσα κουβαλούν την ενέργεια των χρωστήρων σπουδαίων ανθρώπων της παγκόσμιας τέχνης. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε την ξενάγησή μου στο ολοκαίνουργιο 7.200 τ.μ. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή – από τον διευθυντή κι έναν εκ των ενορχηστρωτών του – αξιομνημόνευτη. Τα χρώματα εκρηκτικά, η ενέργεια που εκπέμπει ο χώρος διαπεραστική, οι εικόνες που λαμβάνει κανείς κινούμενος σε αυτόν, εμβληματικές.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο marketnews.gr κι έπειτα από μια περιήγηση στους 4 τελευταίους ορόφους του μουσείου, ο κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης, Διευθυντής του Μουσείου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, εξηγεί γιατί η τέχνη απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως και μας εισάγει στον γοητευτικό κόσμο της σπάνιας συλλογής έργων του ζεύγους Βασίλη και Ελίζας.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments