Στο ΝΑΤΟ θέτει τις τουρκικές προκλήσεις ο Πρωθυπουργός - Προειδοποιεί για τις ίσες αποστάσεις

Σταματάκου Σταματίνα

Στο ΝΑΤΟ θέτει τις τουρκικές προκλήσεις ο Πρωθυπουργός - Προειδοποιεί για τις ίσες αποστάσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μήνυμα στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία, νέο νόμο για τις διαδηλώσεις αλλά και το κοινωνικό μέρισμα έκλεισε το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ δεν άφησε ασχολίαστη δήλωση συνέδρου ότι «συνέδριο χωρίς εκλογές, είναι σαν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ».

Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ήταν η τουρκική προκλητικότητα στέλοντας σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ: «Η Ελλάδα ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» και ζήτησε την ξεκάθαρη καταδικη της συμπεριφορά της Τουρκίας από την ηγεσία του ΕΛΚ. Και συνέχισε: «Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων. Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ στο Λονδίνο».

Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για την ρύθμιση των διαδηλώσεων με αφορμή το γεγονός ότι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας έκλεισαν χθες το βράδυ, στη διάρκεια της συναυλίας κατά της αστυνομικής καταστολής που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια: «Κάποιοι λίγοι θέλησαν να ταλαιπωρήσουν τους πολλούς. Με το «έτσι θέλω» αποφάσισαν για την ζωή όλων. Ε, λοιπόν, όχι! Η λέξη κανονικότητα προέρχεται από τη λέξη κανόνας».

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα και θα προβλέπει την «κατανομή των διαδηλώσεων και θα ορίζεται το πού μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα ανάλογα με τον όγκο και την επιβάρυνση που προκαλούν. Διαβεβαίωσε ότι οι ρυθμίσεις θα είναι σύμφωνες με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε, επίσης,το κοινωνικό μέρισμα: «Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα». Και σημείωσε ότι θα δοθεί «με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ».

Για το Συνέδριο του κόμματος είπε ότι «θέσαμε στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Και συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους».

«Οι εργασίες τους συνεδρίου μας υπηρέτησαν απόλυτα τον στόχο του. Έθεσαν τα μεγάλα ζητήματα της εποχής. Κατέληξαν σε συνεκτικό κείμενο συμπερασμάτων, που θα αποτελεί οδηγό για όλους μας. Το συνέδριο μίλησε σε ολόκληρη την κοινωνία. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με ολόκληρη την κοινωνία (...) δεν ανακυκλώνουμε φθαρμένα υλικά τους χθες», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κάπου άκουσα ότι ένας σύνεδρος είπε ότι συνέδριο χωρίς εκλογές είναι σαν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Συμφωνώ. Ή σαν μπουζούκια χωρίς τσιγάρο, θα προσέθετα!» είπε και απάντησε σε επικριτικά σχόλια για τη διαδικασία χωρίς εκλογές.

Σημείωσε επίσης ότι «αν και μόλις 4 μήνες στην κυβέρνηση, η ΝΔ δεν υποκύπτει και δεν θα επιτρέψω να υποκύψει στον κυβερνητισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός .