Ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων έχει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο σήμερα, αλλά και αύριο, με το βλέμμα στραμμένο στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο Τουρκίας-Λιβύης

Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί ένα breakfast με πάνω από 10 εκπροσώπους σοβαρών και μεγάλων επενδυτικών εταιρειών που έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, προσκεκλημένος της Βασίλισσας Ελισσάβετ, ενώ το βράδυ θα βρεθεί μετά της συζύγου του στην Downing Street προσκεκλημένος του Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο μάλιστα είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν και στο σπίτι του στην Τήνο. 

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ποιους θα συναντήσει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας. Πριν το γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ και εκπροσώπους άλλων κρατών, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμάται ότι θα έχει την ευκαιρία να δει έστω και «στα όρθια» ηγέτες άλλων κρατών, όπως ίσως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν. Μένει, επίσης, να φανεί, αν θα υπάρξει κάποια ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επίσης θα δώσει το παρών, αν και ως τώρα δεν έχει προγραμματιστεί κάτι. 

Ο εξ απορρήτων 

Facebook Comments