Σεντένο: Η Ελλάδα εκπλήρωσε επιτυχώς όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

MarketNews

Σεντένο: Η Ελλάδα εκπλήρωσε επιτυχώς όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε μία κατ’  αρχήν συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, στη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δηλώσεις του Μάριο Σεντένο, που έγιναν την Πέμπτη.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία επί της αρχής για ένα πακέτο στοιχείων που σχετίζεται με τη μεταρρύθμιση του ESM και θέσαμε τα θεμέλια για επικείμενες αποφάσεις για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του κοινού (συστήματος) ασφάλισης καταθέσεων», δήλωσε ο Σεντένο σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι χρειάζεται να αποσαφηνιστούν κάποιες «εκκρεμότητες νομικής φύσης». Αυτό θα μπορούσε να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, δήλωσε ο Σεντένο, προσθέτοντας ότι η μεταρρύθμιση θα υπογραφεί στη συνέχεια το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.