Γνωστοποιήθηκαν οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές στους 12 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκκριτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Νωρίτερα:

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε χθες το βράδυ η Αθήνα, με βανδαλισμούς καταστημάτων και ζημιές σε δημόσια κτήρια και τράπεζες. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δεκατρία εμπορικά καταστήματα και πέντε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Επιπλέον, επιθέσεις έχουν καταγραφεί σε τρεις -μέχρι στιγμής- δημόσιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα τη ΔΟΥ Ηλιούπολης, την Πολεοδομία Αιγάλεω και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο Ίλιον.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Στην Αθήνα  έχουν προσαχθεί συνολικά (50) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί δέκα. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Στην Πάτρα έγιναν προσαγωγές 19 ατόμων, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί επτά. Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο.

Facebook Comments