Για εντυπωσιακή επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο της ανάπτυξης, έκανε λόγο ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 21o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στο δείπνο της βράβευσης του επενδυτή John Paulson, ο Αμερικανός υπουργός απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η φιλοεπενδυτική πολιτική που έχει υιοθετήσει, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη αυτής της επιτυχίας. “Κανένα από αυτά τα θετικά αποτελέσματα δεν είναι τυχαίο. Όλα αντικατοπτρίζουν τις φιλικές προς την επιχειρηματικότητα πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζοντας ότι μόλις πριν από λίγα χρόνια κάποιος θα μπορούσε να είχε φανταστεί πολύ δύσκολα την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ περιέγραψε βήμα προς βήμα την ανάκαμψη της χώρας μας μέσα από μια σειρά από οικονομικούς δείκτες. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας, τονίζοντας, όμως, ότι η Αθήνα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Σχετικά με το επιτόκιο δανεισμού, ο κ. Ρος διερωτήθηκε “ποιος θα φανταζόταν ότι το κρατικό χρέος της Ελλάδας θα εμπορευόταν με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της Ολλανδίας; Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι η Ελλάδα δανείζεται τώρα με φθηνότερο επιτόκιο από ότι οι ΗΠΑ”.

Facebook Comments