Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου αλλά και την Παρασκευή 13, οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την 13η αγωνιστική της Euroleague, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις ελληνοισπανικές αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Οι δύσκολες αποστολές των «αιωνίων» στην Ισπανία θα κριθούν αποκλειστικά στο παρκέ των καναλιών Novasports του Vodafone TV.

Στην προηγούμενη αγωνιστική, η εντυπωσιακή Ρεάλ Μαδρίτης υπέταξε την Μπούργος με 104-93 και λίγες ημέρες πριν φιλοξενήσει στους «ερυθρόλευκους» έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Ο Τρέι Τόμπκινς με 27 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ενώ ο Έντι Ταβάρες είχε 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 τάπες.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Ισπανία μετά από την ήττα του με τον Παναθηναϊκό και μετά από ένα παιχνίδι που δεν παρουσιάστηκε απλά αξιόμαχος, αλλά διεκδίκησε στα ίσια τη νίκη μέσα σε μία «πύρινη» ατμόσφαιρα στο «εχθρικό» έδαφος του ΟΑΚΑ. Όμως έχασε… μόνος του την ευκαιρία να δραπετεύσει νικητής εξαιτίας των χαμένων βολών, αν και ήταν στο +2, 84-86 στα 11΄΄ πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Εκτός από την πολύ καλή κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και την κακή προϊστορία απέναντι στην ισπανική ομάδα, καθώς έχει καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα μόλις 2 από τις τελευταίες 10 αναμετρήσεις στη διοργάνωση.

Στις 13 Δεκεμβρίου οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρα την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Καταλωνία μετά τη μεγάλη του νίκη επί του Ολυμπιακού και με ανεβασμένη ψυχολογία χάρη στην αλλαγή νοοτροπίας που κατάφερε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ο Πιτίνο, μετά την επιστροφή του στον πάγκο των πρασίνων.

Από την άλλη, την 10η της νίκη στην φετινή ACB, πανηγύρισε εκτός έδρας η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μανρέσα με 84-75, έχοντας σε μεγάλο βράδυ τους Νίκολα Μίροτιτς και Άντε Τόμιτς και περιμένει τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα ώστε να συνεχίσει το θετικό σερί της.

Τα στατιστικά δεν ευνοούν τον Παναθηναϊκό. Στις τελευταίες 10 επισκέψεις του στην Ισπανία κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να γυρίσει νικητής μόλις τη 1, οπότε το βράδυ της Παρασκευής για την ελληνική ομάδα προβλέπεται δύσκολο.

Θα καταφέρουν οι ελληνικές ομάδες να σταθούν αντάξιες της ιστορίας τους; Μην χάσεις τις μεγάλες ελληνοισπανικές μάχες στο Vodafone TV!

Facebook Comments